Teixits Ignífugs per a la seguretat dels espais

A l’actualitat, resulta clau l’elecció dels diferents tipus de teixits ignífugs per a la seguretat dels espais, tant a nivell decoratiu com funcional. En els espais d’ús comú i col·lectiu, com la restauració o a l’hoteleria, existeix una rigorosa normativa per al ús de materials adequats que compleixen criteris ineludibles.

Cortines, entapissats, jocs de taula, catifes i qualsevol altre tipus de  producte tèxtil protagonista d’un espai d’aquest tipus deuen aportar la solució ignífuga sense pedrer per això el seu toc decoratiu i amb estil.
Els tèxtils, tant teixits com no teixits, poden ser ignífugs per diversos mitjans, sent els més comuns per immersió, per fibres o filats FR, per laminació adhesiva o per espumació o backing fluït aplicat.

Vegem tots els tipus de  teixits ignífugs  per separat3-

Per Immersió

Consisteix en passar un teixit o no teixit a través d’un bany ignifugant, fet que li dona les propietats ignífugues, no permanents, que depenent de les fibres i els productes puguin ser resistents entre 4 i 20 llavats com a màxim.

Per fibres o filats FR

En la llarga experiència de Manatex, hem comprovat per mitjà dels anàlisis efectuats en diversos laboratoris i instituts tecnològics espanyols i europeus que la qualitat de les matèries FR (flame retardant o retardants de la flama) emprades als nostres productes proporcionen uns resultats òptims. Gràcies a això, s’arriba a les màximes qualificacions en quant al comportament al foc.

Per laminació adhesiva

Consisteix en adherir una làmina ignífuga a un suport teixit o no teixit que li proporcioni unes característiques ignifugant que no tenia. L’únic inconvenient és que, per lo general, sol ser prou rígida.

Per espumació o backing fluid aplicat

Consisteix en l’aplicació per mitjà de rasqueta o cilindre d’un producte ignifugant, que forma una barrera ignífuga que generalment sols permet passar la norma British Standard (o proba de la cigarreta &cerilla). Sol ser menys rígid que la laminació, per lo tant més emprat sobretot en tapisseries.
Us recomanem visitar la nostra col·lecció Pyros, en la que podreu trobar tot en referència a aquest tipus de teixits creats en Manatex.